Išči

Naravna embalaža

Zaščitni embalažni elementi iz naravnih vlaken ščitijo izdelke pred udarci, vibracijami, vlago in nihanji temperature. So elektrostatično nevtralni, zračni, brez vonja in biorazgradljivi.

Obloga iz naravnih vlaken v notranjosti embalaže vzdržuje vlago in temperaturo v notranjosti. S tem ohranjamo in podaljšujemo svežino izdelkov in zavremo pričetek gnilobnih procesov.

Naravna embalaža iz konoplje, kokosa ali ovčje volne ohranja svežino vrtnin, poljščin in sadja med prenašanjem, transportom in shranjevanjem.

 

Prednosti:

  • Ohranjanje in podaljševanje svežine vrtnin, poljščin in sadja.
  • Večkratna uporaba je ekonomična in varuje okolje.
  • Surovine iz obnovljivih virov so biološko razgradljive in primerne za kompostiranje.
  • Embalaža iz naravnih vlaken je lahka in priročna za prenašanje, transportiranje in shranjevanje.

Konoplja

Konoplja

Konopljina vlakna so zaradi svoje fine zračne strukture odličen toplotni izolator in regulator.

Material diha in zavira razvoj bakterij in gliv. Glede na vlažnost okolice navzema ali oddaja vlago, s čimer uravnava klimo v notranjosti embalaže. Med ohlajanjem se razdalje med molekulami vode krajšajo, pri čemer oddajaj energijo v okolico in ogrevajo prostor. V vročem okolju se razdalje med molekulami vode širijo. Pri tem vežejo energijo in s tem ohlajajo okolje.

Kokos

Kokos

Kokosova vlakna ščitijo plodove pred napadom gnilobnih bakterij in plesni in so dober toplotni izolator. So edini material naravnega porekla, ki ne prenaša bolezenskih klic in ščiti rastline pred njimi.

Ovčja volna

Ovčja volna

Ovčja volna je odličen izolator in toplotni regulator. Material, ki dobro absorbira vlago, tudi do 35 % svoje teže, regulira vlago in temperaturo v notranjosti embalaže. Zavira razvoj mikroorganizmov, zaradi česar podaljšuje življenjsko dobo in svežino izdelkov.