Išči

Varnost in zasebnost

Pravne informacije

Upravljavec spletnega mesta KO-SI je:

 

KO-SI podjetje za proizvodnjo netkanih tkanin d.o.o.

Pod Gradom 2A

2380 Slovenj Gradec

Republika Slovenija

Matična številka: 5101646000

Davčna številka: SI47435909

 

To spletno mesto daje splošne informacije o podjetju KO-SI d.o.o., njegovih izdelkih in storitvah. Z uporabo spletnega mesta KO-SI potrjujete, da ste seznanjeni s pogoji uporabe in soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi.

To pravno obvestilo lahko upravljavec spletnega mesta kadarkoli spremeni in je za uporabnike zavezujoče v vsakokrat spremenjeni obliki.

Pogoji uporabe

Vse vsebine na strani www.ko-si.si so last podjetja KO-SI d.o.o. (v nadaljevanju: upravljavec).

Kakršnokoli reproduciranje, distribuiranje, dajanje na voljo javnosti, dajanje v najem, predelovanje ali povzemanje vsebin spletne strani www.ko-si.si in vseh njenih podstrani je dovoljeno le z izrecnim dovoljenjem upravljavca.

Prav tako ni dovoljeno reproduciranje, distribuiranje, dajanje na voljo javnosti, dajanje v najem, predelovanje ali kakršnakoli druga uporaba znaka ali imena KO-SI brez izrecnega dovoljenja upravljavca.

Kakršnakoli in vsaka uporaba navedb, vsebin, dela vsebin v komercialne namene brez privolitve je v celoti prepovedana.

Za pridobitev soglasja ali seznanitev s pogoji uporabe nam pišite na naslov: info@ko-si.si.

Uporaba spletne strani www.ko-si.si v nasprotju z navedenim, je prepovedana. Uporabnik, organizacija ali podjetje, ki uporablja spletno stran www.ko-si.si na način, ki je v nasprotju z navedenimi pravili, je v celoti materialno in odškodninsko odgovorna.

Varstvo osebnih podatkov

Izjava upravljavca o obdelavi osebnih podatkov

Upravljavec varuje osebne podatke uporabnikov njenih spletnih strani in jih uporablja skladno z obstoječo zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Upravljavec se zavezuje, da bo ščitil vašo zasebnost in zbranih podatkov brez vašega predhodnega obvestila in pridobitve izrecnega dovoljenja ne bo posredoval tretjim osebam.

Obvestilo o obdelavi osebnih podatkov vsebuje pomembne informacije s področja varstva osebnih podatkov. Pred podajo privolitve v obdelavo osebnih podatkov izjavo skrbno preberite.

Upravljavec ne daje nikakršnih jamstev glede tolmačenja objavljenih podatkov in vsebin na spletnih straneh s strani tretjih oseb in ne prevzema odgovornosti za morebitne napake, do katerih lahko pride pri pripravi podatkov in vsebin za spletno stran.

 

Pomembne informacije v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov

Upravljavec se zavezuje, da bo vse zbrane podatke obdeloval zgolj v okviru naštetih namenov upravljanja oz. obdelave osebnih podatkov ter v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter drugo zadevno področno zakonodajo kot tudi skladno z Uredbo (EU) 2016/679 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov (GDPR).

V primeru vseh vprašanj, nejasnosti in uveljavljanja vaših pravic iz področja osebnih podatkov se obrnite na kontaktno osebo upravljavca na naslov: KO-SI d.o.o., Pod Gradom 2a, 2380 Slovenj Gradec, SI ali na elektronski naslov: info@ko-si.si.

 

Kaj so osebni podatki?

Osebni podatki so katerikoli podatki, ki se nanašajo na določeno ali določljivo fizično osebo, oziroma posameznika, ne glede na obliko, v kateri so izraženi. Gre za podatke, na podlagi katerih vas je mogoče identificirati.

Primeri osebnih podatkov: ime in priimek, EMŠO, davčna številka, številka zdravstvenega zavarovanja, telefonska številka, registrska številka vozila, številka osebnega transakcijskega računa, elektronski naslov, itd.

Posebne vrste osebnih podatkov so podatki o posamezniku, ki razkrivajo njegovo rasno ali etnično poreklo, politično prepričanje, versko ali filozofsko prepričanje ali članstvo v sindikatu in obdelava genetskih podatkov, biometričnih podatkov za namene edinstvene identifikacije posameznika, podatkov v zvezi z zdravjem ali podatkov v zvezi s posameznikovo spolno usmerjenostjo, spolnim življenjem, podatki o obsodbah, itd.

 

Kje se shranjujejo vaši osebni podatki in za koliko časa?

Osebni podatki, ki jih upravljavec zbira na podlagi vašega izrecnega soglasja, se glede na obliko pridobljenega soglasja shranjujejo v elektronski ali fizični zbirki osebnih podatkov.

Do podatkov, ki nam jih posredujete, imajo dostop le pooblaščeni zaposleni v podjetju KO-SI d.o.o. Vsi podatki so ustrezno tehnično zavarovani in se shranjujejo znotraj Evropske unije.

Zbrani osebni podatki se vodijo v zbirki osebnih podatkov do preklica soglasja v obdelavo osebnih podatkov ali največ toliko časa, kolikor je potrebno, da se doseže namen, za katerega se obdelujejo ali dosežejo zakonske zahteve.

 

Namen zbiranja, obdelave in uporabe vaših osebnih podatkov

Vaše osebne podatke podjetje upravljavec zbira in obdeluje z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje, za splošno statistiko o uporabi spletnega mesta, za obveščanje o ponudbah in novostih, za ostale namene na podlagi vašega izrecnega soglasja in za druge, zakonsko določene namene.

 

Katere vrste osebnih podatkov obdelujemo?

Upravljavec na podlagi izrecne privolitve zbira naslednje vrste osebnih podatkov: ime in priimek, naslov, pošta, telefonska številka, elektronski naslov.

Spletno mesto ko-si.si samodejno zbira in obdeluje tudi naslednje podatke: IP naslov, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja, naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali na naši spletni strani, itd.

Upravljavec te informacije uporablja izključno za splošno statistiko o uporabi spletnega mesta.

 

Preklic soglasja za obdelavo in izbris osebnih podatkov

Pravico imate do preklica soglasja za obdelavo za enega ali vse namene obdelave osebnih podatkov s katerimi ste soglašali in do izbrisa vaših osebnih podatkov.

Soglasje lahko na podlagi pisne izjave za preklic soglasja za obdelavo in izbris osebnih podatkov kadarkoli prekličete.

V kolikor želite, da upravljavec iz spletne baze odstrani vaše osebne podatke, izjavo za preklic soglasja za obdelavo osebnih podatkov in zahtevo za izbris vaših osebnih podatkov iz podatkovne baze v pisni obliki pošljite na naslov: KO-SI d.o.o., Pod Gradom 2A, 2380 Slovenj Gradec, Slovenija ali na elektronski naslov: info@ko-si.si, s pripisom »Zahteva po izbrisu OP«.

Zahtevo za izbris podatkov lahko podate tudi preko spodnjega obrazca.

V primeru preklica soglasja v obdelovanje osebnih podatkov bo upravljavec vse zbrane osebne podatke izbrisal ter jih takoj prenehal obdelovati.

Preklic soglasja za obdelavo in izbris osebnih podatkov ne vpliva na zakonitost obdelave in uporabe vaših osebnih podatkov za zakonsko določene namene pred vašim preklicem.

 

Vaše pravice na področju varstva osebnih podatkov

Pravica do izbrisa/pozabe osebnih podatkov

Od upravljavca imate pravico zahtevati, da popravi oziroma dopolni netočne oziroma pomanjkljive osebne podatke v zvezi z vami.

Od upravljavca imate pravico zahtevati takojšen izbris osebnih podatkov v zvezi z vami.

Upravljavec vas mora v primeru popravka, dopolnitve ali izbrisa osebnih podatkov, o popravku, dopolnitvi ali izbrisu brez odlašanja obvestiti.

Pravica do omejitve obdelave osebnih podatkov

Od upravljavca imate pravico zahtevati, da upravljavec omeji obdelavo vaših osebnih podatkov v primeru njihove netočnosti, nezakonitosti, prenehanja namena obdelave ali vložitve ugovora.

Pravica do prenosljivosti vaših osebnih podatkov

Od upravljavca imate pravico zahtevati, da vam posreduje osebne podatke, ki jih obdeluje v zvezi z vami.

Od upravljavca imate pravico zahtevati, da osebne podatke, ki jih obdeluje v zvezi z vami, na vašo zahtevo posreduje drugemu upravljavcu.

Pravica do ugovora

Poleg pravice do preklica privolitve lahko v primeru uporabe vaših osebnih podatkov za namene obveščanja oz. neposrednega trženja kadarkoli pisno zahtevate prenehanje uporabe vaših podatkov v ta namen. V primeru ugovora obdelavi za namene trženja, bo upravljavec osebne podatke v namen trženja in obveščanja nemudoma prenehal obdelovati.

Vse pravice lahko zahtevate preko zgornjega obrazca ali zahtevo v pisni obliki pošljete po pošti na naslov  KO-SI d.o.o., Pod Gradom 2A, 2380 Slovenj Gradec ali na elektronski naslov: info@ko-si.si.

Pravica do dostopa do osebnih podatkov v zvezi z vami

Od upravljavca imate pravico pridobiti informacije, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki in  naslednje informacije: namen obdelave, vrsto osebnih podatkov v zvezi z vami, uporabnike vaših osebnih podatkov, predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov, vir osebnih podatkov.

Pravica do pritožbe zoper upravljavca

Pravico imate, da v primeru kršitve varstva osebnih podatkov zoper upravljavca vložite pritožbo pri pristojnem nadzornem organu na naslov: Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, Slovenija ali na elektronski naslov: gp.ip@ip-rs.si.

 

Kršitev varstva osebnih podatkov

V primeru kršitve varstva vaših osebnih podatkov in v primeru, da bi bila ob tem izkazana verjetnost, da bi taka kršitev varstva osebnih podatkov lahko povzročila veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma obvestili.

V primeru kršitve varstva osebnih podatkov bomo brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v 72. urah po seznanitvi s kršitvijo varstva vaših osebnih podatkov, o njej obvestili pristojni organ.

Piškotki (ang. cookies)

V teh pravilih se izraz »piškotki« uporablja za piškotke ali druge podobne tehnologije, ki jih zajema Direktiva EU o zasebnosti in elektronskih komunikacijah.

Zakonske omejitve in določila hranjenja piškotkov na uporabnikovih brskalnikih si lahko ogledate na spletni strani Informacijskega pooblaščenca.

 

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih ob obisku spletne strani na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov, s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko pripomore k prilagoditvi spletnega mesta vašim preferencam.

Večina brskalnikov piškotke sprejema samodejno. Če piškotkov ne želite prejemati ali želite, da ste obveščeni, preden se piškotek naloži na vaš računalnik, lahko to določite v nastavitvah brskalnika.

 

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so namenjeni boljšemu delovanju spletnih aplikacij. V piškotke se lahko beležijo vaše nastavitve, preference, informacije o prijavi uporabnika in drugo.

Piškotki so potrebni za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri zbiranju statistik o obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika in drugo. S pomočjo piškotkov vam morebitni oglaševalski partnerji lahko servirajo relevantne oglase.

Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne strani, ostali pa se naložijo le v primeru, da se tem strinjate. Navodila, kako odstranite posamezne piškotke, so opisana v nadaljevanju.

V kolikor zavrnete uporabo piškotkov, se novi piškotki ne shranjujejo. Piškotki, ki so pred zavrnitvijo že v vašem brskalniku, se ob zavrnitvi ne izbrišejo, zato jih morate odstraniti ročno, v nastavitvah vašega brskalnika. V primeru, da imate na vašem brskalniku piškotke že hranjene, bodo po zavrnitvi piškotkov ti piškotki ostali, novi piškotki pa se ne bodo shranjevali. Piškotki se po preteku časa veljavnosti odstranijo.

 

Funkcionalnost strani in vsebina

Za nekatere funkcije spletno mesto ko-si.si uporablja storitve tretjih oseb, ki lahko vsebujejo piškotke tretjih oseb. Za informacije o uporabi njihovih piškotkov si oglejte spletno politiko na njihovih spletnih straneh.

 

Spletna analitika

Spletno mesto www.ko-si.si za analitiko uporablja Google Analytics, ki uporablja piškotke. Z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje in izboljšanja spletnih strani ti piškotki shranjujejo informacije o tem, kako uporabniki uporabljajo spletno stran, vključno s številom prikazanih strani, od kod uporabnik prihaja in število uporabnikovih obiskov. V primeru zavrnitve piškotkov se te informacije ne shranjujejo.

Google je zavezan zagotavljanju varnosti in zaščiti informacij, ki jih hrani v svojih računalniških sistemih, zato je v celotni organizaciji uvedena strategija večplastne zaščite. V priporočilih za programsko opremo in priporočilih za zasebnost storitve Google Analytics je povzet način skrbništva in zaščito vaših podatkov. Pogoje uporabe si lahko preberete tukaj.

Za preprečitev nalaganja piškotkov Google Analytics si lahko prenesete dodatek za brskalnik: Vtičnik za preprečevanje nalaganja Google Analytics piškotkov.

Google Analytics račun je nastavljen tako, da bodo vaši podatki izključeni iz vseh postopkov, ki niso specifično povezani z delovanjem in izboljševanjem storitve Google Analytics ali z varnostjo in integriteto podatkov.

 

Kako onemogočim in/ali izbrišem piškotke?

Večina brskalnikov nekatere piškotke sprejema samodejno. V kolikor ne želite uporabe piškotkov, jih boste morali aktivno zbrisati ali blokirati. Piškotke naše spletne strani ali spletne strani katerekoli tretje osebe lahko onemogočite ali izbrišete v nastavitvah brskalnika.

Navodila za upravljanje piškotkov v nekaterih brskalnikih:

Upoštevajte, da z zavrnitvijo uporabe piškotkov nekatere funkcije morda ne bodo delovale pravilno.