Išči

Surovine

Visokokvalitetna naravna vlakna za premium produkte

Uporaba obnovljivih naravnih materialov in surovin v neposrednem bivalnem okolju človeka in v industriji izboljšuje kvaliteto življenja in nima neposrednih negativnih učinkov na okolje. Naravni materiali nudijo udobje in so prijetni na otip. Se elektrostatično nevtralni, zračni, naravno elastični in vzdržljivi ter biorazgradljivi.

Ekološki izdelki iz naravnih materialov so zato zmeraj bolj priljubljena alternativa sintetičnim proizvodom. Izdelki iz naravnih rastlinskih vlaken in živalske dlake so v primerjavi s sintetičnimi proizvodi ekološki, naravi in človeku prijazni ter nudijo dodano vrednost v bivalnem okolju.

V podjetju KO-SI za svoje proizvode uporabljamo le najboljše surovine iz obnovljivih naravnih virov in jih spreminjamo v visokokakovostne proizvode po meri naročnikov in uporabnikov. Vsaka skrbno izbrana surovina daje vlakna s svojevrstnimi lastnostmi, ki vplivajo na značilne karakteristike končnih proizvodov.

 

Več o materialih

Rastlinska vlakna

Rastlinska vlakna se pridobivajo iz različnih delov rastlin, ki vsebujejo vlakna različnih dolžin in lastnosti. Ker so močnejša od živalskih vlaken, so rastlinska vlakna še posebej primerna v notranjih plasteh posteljnih vložkov in oblazinjenega pohištva. Poleg posteljnih vložkov in oblazinjenega pohištva so rastlinska vlakna zaradi svojih lastnosti odličen embalažni material, primerna so za izdelke za vrtnarjenje, gradbeništvo in druge panoge.

Živalska dlaka

Živalska dlaka je v primerjavi z rastlinskimi vlakni mehkejša in predvsem bolj topla. Živalska dlaka je odličen naravni izolator in dober regulator vlage. V posteljnih vložkih in oblazinjenem pohištvu živalsko dlako uporabljamo kot vrhnji sloj, ki zagotavlja udobje in mehkobo ter pomaga pri uravnavanju spalne klime.