Išči

Lyocell

Lyocell ™ so regenerirana celulozna vlakna, znana po svojem naravnem udobju in okoljsko odgovornem proizvodnem procesu. Lyocell so kakovostna, trpežna in vsestranska vlakna.

Zaradi svojih edinstvenih fizikalnih lastnosti so zelo vzdržljiva, nežna do kože in dober regulator vlage, kar je še posebej zaželeno pri posteljnini, kjer so potrebne dobre termo-fiziološke lastnosti tekstila.

Celuloza

Celulozo, ki jih predelujejo v Lyocell vlakna, pridobivajo z recilkiranjem odpadnega bombaža in lesa iz trajnostno upravljanih gozdov in plantaž.

Lyocell ™ vlakna slovijo po okolju prijaznem proizvodnem procesu, ki z visoko učinkovitostjo virov in nizkim vplivom na okolje pretvarja lesno celulozo v celulozna vlakna. Med postopkom predenja s topili procesna vodo reciklirajo, topilo pa ponovno uporabijo pri stopnji izkoristka več kot 99%.

Lyocell vlakna

Lyocel je ekološko prijazen material z edinstvenimi lastnostmi, ki jih s pridom izkoriščamo tudi v našem podjetju.

  • Material je biorazgradljiv in primeren za kompostiranje.
  • Gladka, mehka in močna vlakna ne dražijo kože in zagotavljajo udobje.
  • Odlična regulacija vlage - vsebnost lyocellovih vlaken v posteljnih vložkih pripomore k suhi in prijetni spalni klimi.
  • Lyocell diha - prepustnost materiala omogoča dobro zračnost, ob presežku vlage v okolici pa lyocell absorbira vlago do 70% svoje teže.
  • Lyocell zavira rast bakterij, gliv in pršic - z absorbcijo vlage iz okolice ustvarjajo suho okolje, neugodno za razvoj mikroorganizmov.