Išči

Vrtnarski program

Najboljša oskrba za vaše rastline

Vrtnarski program zajema proizvode, ki so namenjeni zaščiti in pospeševanju rasti vrtnin, sadnega drevja, okrasnih rastlin, lončnic, rastlin na plantažah in v rastlinjakih ter zaščiti nabrežin pred erozijo. Obnovljive in biorazgradljive surovine ne obremenjejo okolja, zato so prava izbira za naravno in ekološko vzgojo rastlin in poljščin.

Na voljo so izdelki iz kokosovih vlaken, konopljinih vlaken ali ovčje volne, po želji pa tudi iz ostalih surovin.

Horti

Okrogle zastirke za okrasne rastline, grmovnice in sadno drevje

Okrogle zastirke za okrasne rastline, grmovnice in sadno drevje

Okrogle zastirke v obliki diska so oblikovane posebej za zastiranje tal okoli sadnega in okrasnega drevja, vrtnic in drugih okrasnih grmovnic. Zastirke za drevje zadržujejo vlago v predelu korenin, zavirajo rast plevela in dajejo videz estetske urejenosti.

Zastirke so izdelane iz kokosa, sisala ali ovčje volne, ki so obnovljive in biorazgradljive surovine, ki ne obremenjujejo okolja. Spodnja plast je prevlečena s tanko plastjo iz naravnega lateksa, ki povezuje vlakna in podaljšuje življenjsko dobo zastirk.

Okrogle zastirke za okrasne rastline so na voljo v različnih premerih in gramaturah.

Zastirke za vrtne grede

Zastirke za vrtne grede

Zastirke za vrtne grede in obdelovalne površine prepuščajo padavine, na površju pa ostajajo suhe in čiste. Zastirke v obliki preprog ščitijo pridelke pred stikom z zemljo s čimer preprečujejo gnitje, zavirajo rast plevela in zadržujejo vlago v predelu korenin vrtnin in poljščin.

Zastirke so na voljo v rolah različnih dolžin. Izdelane so iz kokosovih vlaken, konopljinih vlaken ali ovčje volne.

Spodnja stran zastirk je prevlečena z naravnim lateksom, ki povezuje vlakna in podaljšuje njihovo življenjsko dobo. Zastirke se po nekaj sezonah naravno razgradijo, pri čemer ne obremenijo tal in podtalnice.

Trakovi za ovijanje debel

Trakovi za ovijanje debel

Trakovi za ovijanje debel iz kokosovih vlaken debla sadnih dreves ščitijo pred glodavci in divjadjo ter preprečujejo poškodbe zaradi zmrzali.

Trakovi so na voljo v rolah različnih dolžin in širin. Izdelani so iz kokosovih vlaken, spodnja stran je prevlečena z naravnim lateksom, ki povezuje vlakna in jim podaljšuje življenjsko dobo.

Erozijska zaščita

Erozijska zaščita

Erozijska zaščita v obliki preprog preprečuje odnašanje zemlje na s travo posejanih nabrežinah, zadržuje vlago v zemlji, ščiti semena pred pticami in pospešuje kaljenje trave.

Protierozijske zastirke so izdelane iz kokosovih vlaken, konopljinih vlaken ali ovčje volne. Za podlago lahko izbirate med biorazgradljivo PLA folijo, kopreno, juto ali naravnim lateksom, ki povezujejo vlakna in podaljšujejo življenjsko dobo zastirke.

Hidroponika

Hidroponika

Kokosova vlakna so idealen substrat za hidroponsko gojenje rastlin. Substrat iz kokosovih vlaken v koreninskem sistemu zagotavlja optimalno raven kisika in vlažnosti ter ščiti pred glivičnimi boleznimi.

Hidroponske preproge iz kokosovih vlaken ne vsebujejo nobenih kemičnih dodatkov. Substrat ima optimalen pH, ki je primeren za večino poljščin in zagotavlja stalno ravnovesje vseh hranil, prisotnih v hranilni raztopini.

Kokosova vlakna so izredno trpežna, zato so hidroponske preproge iz kokosovih vlaken dolgo obstojne (6-8 let). Ker so biološko razgradljive, jih lahko po izrabi uporabite kot kakovostno kompostno zemljo.

Vreče za gojenje rastlin, vrtnin

Vreče za gojenje rastlin, vrtnin

Vreče za gojenje so idealno gojišče za rastline s plitvimi koreninami, kot so paradižniki, jagode, borovnice, kumare in paprike. Te vrečke so še posebej primerne za gojenje v rastlinjakih in tudi neposredno na polju.

V naši ponudbi so vreče različnih dimenzij, ki so prilagojene za zadovoljevanje potreb naših strank.

Blazinice za gojenje mikrozelenja

Blazinice za gojenje mikrozelenja

Kokosova in konopljina vlakna sta okolju prijazni izbiri za podlage za vzgojo mikrozelenja. Ti obnovljivi materiali ponujajo odlično podporo, prezračevanje in zadrževanje vlage za njihovo zdravo rast. Ker so vlakna biološko razgradljiva, in se s tem ujemajo z načeli trajnostnega kmetijstva, so optimalna in odgovorna izbira za okoljsko ozaveščene pridelovalce.

Kokosova in konopline blazinice za vzgojo mikrozelenja so dobavljive v različnih dimenzijah  in oblikah, in tako ustrezajo raznolikim potrebam pridelovalcev. Poleg tega se te podloge izjemno enostavno režejo, in se jih z lahkoto prilagodi specifičnim posodam, kar zmanjšuje količino odpada in povečuje učinkovitost.

Kokosovi bloki

Kokosovi bloki

Kokosova šota, bodisi sama po sebi ali zmešana s koščki kokosove lupine, je stisnjena v blok, ki se ob stiku z vodo razširi na 60L - 80L. Na voljo so različne mešanice, ki ustrezajo različnim pridelkom. Gre za odličen izboljševalec tal, ki izboljšuje prezračevanje, mehkobo in zadrževanje vode.

Največ se uporabljajo v hortikulturi, cvetličarstvu, rastlinjakih, pri vzreji plazilcev, vzreji deževnikov, in podobno. Kokosova šota presega navadno šoto v mnogih pogledih, zagotavlja naravno odpornost proti boleznim, podpira bolj zdrave koreninske sisteme in izboljšuje rast rastlin.

Kokosova vrv

Kokosova vrv

Kokosova vrvica je zelo uporaben pripomoček v vrtnarjenju. Gre za vrsto naravne vlaknene vrvice, ki se uporablja za različne namene v vrtu. Z njo lahko rastline privežemo na palice ali ogrodja, da zrastejo močne in stabilne.

Kokosova vrvica ima rahlo grobo teksturo, kar omogoča dober oprijem in preprečuje drsenje. Kokos je naravno odporen na vodo, zato je primeren za uporabo v vlažnih ali mokrih okoljih. Ob stiku z vodo ne zagnije ali oslabi. Kokos je naravni obnovljivi vir, zato je uporaba vrvice okolju prijazna. Je biološko razgradljiva in se naravno razkroji. Ko se vrvica razgradi, postane izboljševalec tal.

Taka vrv je odlična rešitev tudi za pridelovalce hmelja.

Kokosov substrat kot polnilo za visoke grede

Kokosov substrat kot polnilo za visoke grede

Kokosovo substratno polnilo ima ključno vlogo pri vzgoji rastlinja v visokih gredah. Substrat iz kokosovih vlaken bistveno izboljšuje kakovost tal v takih gredah. Poleg izboljšanja talne strukture pa kokosovo substratno polnilo zagotavlja tudi optimalno prezračevanje, in na ta način zagotavlja zdrave korenine in hkrati preprečuje zastoj vode.

Kokosovo substratno polnilo ohranja svoje minerale dolgo, zato ga ni treba pogosto menjavati. Gre tudi za trajnostno izbiro substrata, saj je le-ta narejen iz kokosovih vlaken, ki jih je enostavno znova gojiti, obenem pa so vlakna 100% biološko razgradljiva.

Volnene in kokosove podloge, ki vpijajo vodo

Volnene in kokosove podloge, ki vpijajo vodo

Fleksibilne podloge, izdelane iz naravnih kokosovih vlaken ali volne, ponujajo dragocene rešitve za učinkovito upravljanje z vodo. Podloge na osnovi kokosa dobro vpijajo vodo in na ta način ohranjajo vlažno zemljo. Prav tako tudi podloge na osnovi volne odlično zadržujejo in razporejajo vodo, kar prispeva k optimalni hidraciji tal.

Te podloge delujejo na podoben princip kot gobe, saj vpijejo vodo, jo zadržijo, in počasi spuščajo v tla. Rastlinam pomagajo, da ne dehidrirajo, in preprečujejo, da bi se zemlja izsušila.

Reciklirane penaste podloge, ki vpijajo vodo

Reciklirane penaste podloge, ki vpijajo vodo

Tovrstne podloge so narejene iz reciklirane poliuretanske pene. Delujejo kot gobe, ki vase vskrajo vodo, jo hranijo in počasi sproščajo v tla, da na ta način ohranjajo zemljo vedno rahlo vlažno.

Podloge iz reciklirane pene so predvsem koristne v suhih območjih ali med sušnimi obdobji, saj zagotavljajo uspešen način varčevanja z vodo in poskrbijo, da se zemlja nikoli ne osuši.

Kokosova 'debla'

Kokosova 'debla'

Kokosova vlakna, stisnjena in zavita v obliko debel. Izgledajo kot dolge klobase. Uporabljajo se za preprečevanje izpiranja tal ob rekah, nabrežinah ali na mestih, kjer se tla hitro izpirajo. Delujejo kot zaščitne pregrade, ki pomagajo ohranjati zemljo na mestu in preprečujejo zemeljsko erozijo.

Ta debla so okolju prijazna izbira zaščite nabrežin, saj so narejena iz 100% naravnih materialov (kokosova vlakna), hkrati pa rastlinam omogočajo, da se lepo zarastejo in okrepijo območje.

Drenažne preproge za cevi

Drenažne preproge za cevi

Kokosove preproge, ki jih ovijemo okoli PVC cevi, so namenjene namakanju vrtov in ostalih zunanjih prostorov. Namen teh preprog je, da se ovijejo okoli odtočnih preluknjanih cevi, skozi katere potem počasi pronica voda. Ko so ovite okoli cevi, dodajo dodatno zaščito in izboljšujejo drenažni sistem. Na ta način pomagajo, da se voda počasneje sprošča v zemljo in omogočajo učinkovito upravljanje z vodo.

Organski kokosov substrat

Organski kokosov substrat

Naravni organski kokosov substrat je najboljša trajnostna možnost za izboljšanje praks vrtnarjenja. Uporaba je izjemno enostavno - z lahkoto se vmeša v zemljo, kar prinaša različne prednosti za rast in vzgojo rastlin. Ta substrat učinkovito izboljša prezračevanje tal, kar ga naredi primernega tudi za težka in zbita vrtna tla. Kokosova vlakna pomagajo zadrževati vlago, kar zmanjšuje potrebo po zalivanju, hkrati pa ohranja rastline dobro hidrirane.

Substrat je zelo lahak in primeren za setev ter presajanje zelenjave, sadnih dreves, grmovnic in okrasnih rastlin. Ne vsebuje šote; njegov izvor je naraven in trajnosten. Je brez umetnih gnojil in kemikalij.

Kokosove oporne palice

Kokosove oporne palice

Kokosove oporne palice so primerne za rastline, ki potrebujejo podporo. Le-te podprejo, da se ne bi prevrnile in, da lahko rastejo naravnost. Uporaba je enostavna - palico samo zapičite v zemljo, tik ob rastlini. Rastlino nato na rahlo pritrdite na palico z vrvico, ali pa jo okoli palice večkrat ovijete. Na ta način je rastlinam zagotovljena ustrezna podpora. To je še posebej pomembno za rastline ovijalke. V sredini je lesena palica, ovita v kokosova vlakna. Ta palica zagotavlja stabilnost in pomaga, da se steblo trdno zasidra v zemljo.

Naše oporne palice so okolju prijazne, saj so povsem naravne. Vpijajo in zadržujejo vodo, kar rastlini omogoča dodatno hidracijo, ko jo le-ta potrebuje. Ko se kokosov količek postara in se začne razgrajevati, le-ta postane hranilo za zemljo, torej tudi hrana za rastlino.

Obstajajo različne velikosti kokosovih palic, odvisno od višine rastline ali potreb po podpori.