Išči

Vrtnarski program

Najboljša oskrba za vaše rastline

Vrtnarski program zajema proizvode, ki so namenjeni zaščiti in pospeševanju rasti vrtnin, sadnega drevja, okrasnih rastlin, lončnic, rastlin na plantažah in v rastlinjakih ter zaščiti nabrežin pred erozijo. Obnovljive in biorazgradljive surovine ne obremenjejo okolja, zato so prava izbira za naravno in ekološko vzgojo rastlin in poljščin.

Na voljo so izdelki iz kokosovih vlaken, konopljinih vlaken ali ovčje volne, po želji pa tudi iz ostalih surovin.

Horti

Okrogle zastirke za okrasne rastline, grmovnice in sadno drevje

Okrogle zastirke za okrasne rastline, grmovnice in sadno drevje

Okrogle zastirke v obliki diska so oblikovane posebej za zastiranje tal okoli sadnega in okrasnega drevja, vrtnic in drugih okrasnih grmovnic. Zastirke za drevje zadržujejo vlago v predelu korenin, zavirajo rast plevela in dajejo videz estetske urejenosti.

Zastirke so izdelane iz kokosa, sisala ali ovčje volne, ki so obnovljive in biorazgradljive surovine, ki ne obremenjujejo okolja. Spodnja plast je prevlečena s tanko plastjo iz naravnega lateksa, ki povezuje vlakna in podaljšuje življenjsko dobo zastirk.

Okrogle zastirke za okrasne rastline so na voljo v različnih premerih in gramaturah.

Zastirke za vrtne grede

Zastirke za vrtne grede

Zastirke za vrtne grede in obdelovalne površine prepuščajo padavine, na površju pa ostajajo suhe in čiste. Zastirke v obliki preprog ščitijo pridelke pred stikom z zemljo s čimer preprečujejo gnitje, zavirajo rast plevela in zadržujejo vlago v predelu korenin vrtnin in poljščin.

Zastirke so na voljo v rolah različnih dolžin. Izdelane so iz kokosovih vlaken, konopljinih vlaken ali ovčje volne.

Spodnja stran zastirk je prevlečena z naravnim lateksom, ki povezuje vlakna in podaljšuje njihovo življenjsko dobo. Zastirke se po nekaj sezonah naravno razgradijo, pri čemer ne obremenijo tal in podtalnice.

Trakovi za ovijanje debel

Trakovi za ovijanje debel

Trakovi za ovijanje debel iz kokosovih vlaken debla sadnih dreves ščitijo pred glodavci in divjadjo ter preprečujejo poškodbe zaradi zmrzali.

Trakovi so na voljo v rolah različnih dolžin in širin. Izdelani so iz kokosovih vlaken, spodnja stran je prevlečena z naravnim lateksom, ki povezuje vlakna in jim podaljšuje življenjsko dobo.

Erozijska zaščita

Erozijska zaščita

Erozijska zaščita v obliki preprog preprečuje odnašanje zemlje na s travo posejanih nabrežinah, zadržuje vlago v zemlji, ščiti semena pred pticami in pospešuje kaljenje trave.

Protierozijske zastirke so izdelane iz kokosovih vlaken, konopljinih vlaken ali ovčje volne. Za podlago lahko izbirate med biorazgradljivo PLA folijo, kopreno, juto ali naravnim lateksom, ki povezujejo vlakna in podaljšujejo življenjsko dobo zastirke.

Hidroponika

Hidroponika

Kokosova vlakna so idealen substrat za hidroponsko gojenje rastlin. Substrat iz kokosovih vlaken v koreninskem sistemu zagotavlja optimalno raven kisika in vlažnosti ter ščiti pred glivičnimi boleznimi.

Hidroponske preproge iz kokosovih vlaken ne vsebujejo nobenih kemičnih dodatkov. Substrat ima optimalen pH, ki je primeren za večino poljščin in zagotavlja stalno ravnovesje vseh hranil, prisotnih v hranilni raztopini.

Kokosova vlakna so izredno trpežna, zato so hidroponske preproge iz kokosovih vlaken dolgo obstojne (6-8 let). Ker so biološko razgradljive, jih lahko po izrabi uporabite kot kakovostno kompostno zemljo.