Išči

Novice

KO-SI se predstavi na Prazniku biodinamike

6. 10. 2023Novice, Dogodki
KO-SI se predstavi na Prazniku biodinamike

V preteklem petku, 30. septembra 2023, smo imeli čast sodelovati na dogodku, ki je povsem navdušil obiskovalce in nas razstavljalce napolnil s pozitivno energijo. Pogačarjev trg v Ljubljani je tega dne postal prizorišče Praznika biodinamike.

Naš cilj na tem dogodku je bil spodbujati ozaveščenost o pomembnosti sonaravnega, biodinamičnega pristopa k vrtnarjenju in kmetovanju.

Naša stojnica je bila bogato opremljena z naravnimi izdelki, kot so zastirke za rastline in drevesa, ovijalke za drevesa, podloge za vzgojo mikrozelenja, mreže za zaščito nabrežin, kokosove vrvi, kokosov substrat in drugi pripomočki, ki so popolnoma v skladu s trajnostno ekološko naravnanostjo. Vsi izdelki so izdelani iz naših strateških materialov, kot so kokosova vlakna, konopljina vlakna ter ovčja volna. Obiskovalcem smo ponudili vpogled v svet biodinamičnega vrtnarjenja.

Obiskovalci so bili izjemno zainteresirani za naše izdelke, in številni so postavljali vprašanja o materialih, načinih obdelave ter o tem, kako lahko uporaba biodinamičnih rešitev pozitivno vpliva na njihove vrtove in kmetijske prakse. Veseli smo bili, da smo lahko delili in širili svoje znanje in izkušnje ter prispevali k ozaveščanju o pomembnosti biodinamičnega načina življenja.

Poleg bogate ponudbe izdelkov smo poskrbeli tudi za sladke pregrehe, saj ni manjkalo niti domačega peciva. 

Naša prisotnost na tem dogodku je bila odlična priložnost za povezovanje z enako mislečimi posamezniki in organizacijami, ki si prizadevajo za sonaravne koncepte vrtnarskih praks.

Celoten dogodek je bil izjemno uspešen in počaščeni smo, da smo lahko sodelovali.

Ob tem bi se radi zahvalili vsem obiskovalcem, ki so se ustavili pri naši stojnici in prispevali k temu, da je bil praznik biodinamike nepozaben dogodek. Upamo, da smo vas navdušili za biodinamično vrtnarjenje in da bomo skupaj gradili bolj trajnostno prihodnost.

ekipa KO-SI

 

Več informacij o dogodku

Program dogodka:

 • 9.00—19.00
  Prodajne stojnice in predstavitev društev
 • 10.00
  Otvoritev
 • 11.00
  Okrogla miza o sonaravnem kmetijstvu:
  Slovenija, biodinamični vrt Evrope – možnost ali utopija?
 • 12.30—13.15
  Praktični biodinamični nasveti za pridelavo hrane
 • 14.00
  Predavanje o pridelavi lastnih semen
 • 16.00
  Praktični biodinamični nasveti za pridelavo hrane

Uradna spletna stran dogodka: www.praznikbiodinamike.si

Search

Podobni članki