Išči

Novice

KO-SI se ponovno predstavi na Agri

1. 09. 2023Novice, Dogodki
KO-SI se ponovno predstavi na Agri

Med 26. in 31. avgustom 2023 smo sodelovali na izjemnem dogodku, ki je potekal na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni. Gre za enega izmed največjih kmetijskih sejmov v regiji, imenovanega AGRA, ki predstavlja najnovejše tehnologije pridelave, reje in predelave, skupaj z vodilnimi svetovnimi blagovnimi znamkami kmetijske in gozdarske mehanizacije ter opreme za živilsko predelavo. Poleg tega AGRA ponuja vrhunske pridelke, prehranske izdelke, jedi in vina.

Naše podjetje, KO-SI, se je v sejem vključilo aktivno, saj smo želeli predstaviti naše izdelke, ki so v skladu s konceptom sonaravnega načina kmetovanja in vrtnarjenja. Naša stojnica je bila polna inovativnih izdelkov, kot so zastirke za rastline in drevesa, ovijalke za drevesa, podloge za vzgojo mikrozelenja, mreže za zaščito nabrežin, kokosove vrvi, kokosovi substrati in podobni vrtnarski izdelki, ki so ključnega pomena za trajnostno in sonaravno pridelavo.

Eno izmed glavnih težišč letošnje AGRE je bila problematika klimatskih sprememb in njihove posledice, ki so se odražale v obliki naravnih nesreč, ki so prizadele skoraj celotno državo. Z mednarodnim letom prosa smo se dotaknili globalne problematike in se zavedali, da prav proso lahko preživi v ekstremnih razmerah, s čimer prispeva k globalnim izzivom na področju kmetijstva in pridelave hrane. Na sejmu smo razpravljali o vzrokih, iskali modele pomoči ter razmišljali o sanaciji poškodb, hkrati pa razmišljali o dolgoročnih rešitvah za obravnavo klimatskih sprememb.

Kmetijstvo, ki je neposredno prizadeto zaradi klimatskih sprememb, je iskalo načine prilagajanja z novimi kulturami in zaščitnimi ukrepi. Hkrati pa se je tudi urbanizacija in gradnja infrastrukture soočala s izzivi bolj premišljene in trajnostne gradnje.

Veseli smo, da smo bili del te prireditve in s tem prispevali k ozaveščanju o pomenu sonaravnega načina kmetovanja in vrtnarjenja ter trajnostnega razvoja v kmetijskem sektorju. Ohranjali smo tudi stike z obstoječimi poslovnimi partnerji in navezali nove koristne stike, ki bodo pripomogli k nadaljnjemu razvoju našega podjetja v smeri trajnostnega in sonaravnega kmetijstva.

ekipa KO-SI

 

Uradna spletna stran dogodka: www.sejem-agra.si

Search

Podobni članki